Popis eksotičnih živali

Vaše sodelovanje v ANONIMNI ANKETI,
bo v veliko pomoč sektorju eksotičnih živali v Sloveniji.
Prosimo vas za par minut vašega časa.

Kdo smo?

Smo društvo ljubiteljev eksotičnih živali iz Maribora, STALGO exotic. Že več kot deset let smo aktivni na področju eksotičnih živali.  V zadnjih letih se je v Sloveniji razširil trend »eksotičnih hišnih ljubljenčkov«. Sami jih imamo v društvu veliko in razumemo, da je okoli te teme nastajajo burne debate.

Kaj nas skrbi?

Opažamo, da je prav neznanje in napačna predstava pristojnih organov, o obširnosti tega sektorja, pognala željo po ustvarjanju nove zakonodaje. Kombinacija neznanja pristojnih in hitro širjenje sekcije eksotičnih živali v praksi velikokrat preide v nesmiselne prepovedi.Skrbi nas, da novi zakoni ne bodo odraz realnega stanja.V prihajajočem letu pričakujemo spremembo zakonodaje na tem področju. Kakšna bo nova zakonodaja (dobra ali slaba za sektor eksotičnih živali), lahko zavisi tudi od naše aktivnosti in povezanosti. Skupaj lahko ukrepamo.

Kdo smo in ZAKAJ ta anketa?

Potrebno je reagirati pravočasno

S pridobljenimi informacijami iz ankete, bomo pripomogli k razumevanju realnega obsega našega hobija v Sloveniji. To lahko izvedemo le skupaj. S tem sektorju damo vsaj možnost preživetja oz. da se dotični zakoni ne bodo zastavili na podlagi napačnih predpostavk – primer slabe prakse je Avstrija, ki je dobila prepoved prodaje plazilcev, saj so akterji v tem hobiju prepozno ukrepali.

Hvala

STALGO exotic

Odgovorna oseba za izvedbo ankete:
Stane Močnik
E-mail:
stalgo.exotic@gmail.com

Anketa bo trajala od 19. 5. 2019 do 1. 1. 2020

PODATKE PRIDOBLJENE V ANKETI:

Ne bomo uporabljali v promocijske namene.
Ne bomo posredovali nobeni javni ustanovi in tako nihče ne bo izvedel kdo ste oz. katere živali ima dotična oseba doma.

Prav iz razloga anonimnosti NE zahtevamo osebnih podatkov, ampak le določene demografske podatke – torej kje se zbirke živali nahajajo.

Takoj ob koncu ankete bomo rezultate objavili na naši spletni strani.

Anketo izvajamo samoiniciativno, nismo pod okriljem nobene druge ustanove.